BXL – Brussel eXtra Levensbeschouwelijk

In BXL – Brussel eXtra Levensbeschouwelijk gaan twee teams op stap doorheen Brussel terwijl ze zich inleven in een personage met een bepaalde levensbeschouwing. Onderweg vervullen ze opdrachten die hen kunnen helpen om het spel te winnen.

Spelverloop

In Brussel, de stad van levensbeschouwing en diversiteit heerst al jaren een groot conflict. Dialoog en debat strijden er tegen elkaar om de ultieme methode te worden om met levensbeschouwing en diversiteit om te gaan. In BXL bepalen we wie deze strijd wint: wordt het dialoog of wordt het debat?

Start: team dialoog vs team debat

pasjes-2016 v2-page-34De deelnemers worden in twee groepen: team dialoog en team debat. Iedereen krijgt een kaartje met een personage. Op dat kaartje staat verschillende info over de levensbeschouwing van die persoon:  Houdt hij/zij vast aan bepaalde rituelen? Wat mag hij/zij eten? Voelt hij/zij zich verbonden met andere levensbeschouwingen? Wat zijn haar/zijn toekomstdromen?

SWalhalla15010909300-page-0Op stap doorheen Brussel

Team dialoog en team debat gaan elk via een eigen parcours op stap doorheen Brussel. Onderweg vervullen ze opdrachten, terwijl ze zich zo goed mogelijk proberen in te leven in hun personage.

Ambassadeurs op bezoek

Halverwege het spel komen de twee groepen elkaar tegen. Elke groep stuurt vervolgens 4 ambassadeurs naar de andere groep, zij blijven bij die andere groep tot het einde van het spel. Zo maken ze kennis met de groepsdynamiek in de andere groep en kunnen ze nog meer ontdekken over levensbeschouwelijke diversiteit.

And the winner is…

Als beide groepen aangekomen zijn op de eindlocatie, testen we wie het meest geleerd heeft over levensbeschouwing. Is het de dialooggroep? De debatgroep? Of zijn het toch de ambassadeurs?

Praktische info over BXL

Het spel wordt gespeeld met maximum 36 deelnemers, verdeeld over twee groepen van maximum 18 (team dialoog en team debat). Met elke groep gaat minstens 1 begeleider mee, die de aanwijzingen in de handleiding volgt.

Voor wie? Jongeren vanaf 15 jaar, in schoolverband of in de vrije tijd

Duur: 3 uur (kan op aanvraag aangepast worden)

Prijs: 50 euro per stadsspel

Spel aanvragen? Of heb je nog vragen? Fien helpt je verder

BXL – Brussel eXtra Levensbeschouwelijk is een stadsspel van Axcent en JES,
met de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *