Jongerenwerking Axcent in een notendop

Jongeren, levensbeschouwing en dialoog. Believe it or not, it matters!

Axcent vzw organiseert activiteiten en projecten waar Brusselse jongeren kunnen ontdekken, proeven en uitwisselen rond levensbeschouwing en interlevensbeschouwelijke dialoog. Hierbij spelen we in op de wensen en noden van de Brusselse jeugd en maken we een programma voor en door jongeren.

Ben je leraar, animator of jeugdwerker en wil je met jouw klas of jongerengroep aan de slag rond levensbeschouwing en interlevensbeschouwelijke dialoog?

  • Axcent biedt middelen en methodieken aan voor de organisatie van interlevensbeschouwelijke dialoog met jongeren binnen het onderwijs en de vrije tijd. Lees meer over de ideeën van jongeren over levensbeschouwing en dialoog in de brochure “We zijn jong en we willen… interlevensbeschouwelijke dialoog?!” of maak gebruik van de DVD “ik levensbeschouw jou” om levensbeschouwing bespreekbaar te maken en zo dialoog en begrip te bevorderen in jouw klas of organisatie...
     
  • Of maak kennis met de levensbeschouwelijke diversiteit in Brussel tijdens (klas)bezoeken aan diverse levensbeschouwelijke plaatsen of via het interlevensbeschouwelijke stadsspel BXL - Brussel eXtra Levensbeschouwelijk.
     
  • Heb je een vraag, een idee of vage plannen rond levensbeschouwing en interlevensbeschouwelijke dialoog? Axcent biedt ondersteuning aan leerkrachten, jeugdwerkers, studenten en andere geïnteresseerden om hierrond te werken. Neem contact met ons op en we bekijken samen hoe Axcent kan bijdragen aan jouw project.